miércoles, 30 de mayo de 2012

Poco éxito de clases en castellano en las baleares


Poc èxit de classes en castellà a les Balears

El sindicat majoritari en ensenyament a les Illes Balears (STEI-i) va fer pública, ahir, una estimació en què es mostra que només un 10% dels estudiants de les escoles de les Balears s'han decantat per fer la totalitat de les classes en castellà. Pel que fa a les escoles públiques, tan sols el 7% dels estudiants va demanar que el castellà fos la llengua per a l'aprenentatge de lectura i escriptura durant l'educació infantil i el primer cicle de primària. A les escoles privades concertades, el percentatge és del 3,5%. Aquestes dades, que són provisionals, es basen en un sondeig elaborat a 100 escoles balears, ja que el govern popular no farà públiques les oficials fins al juliol.
El govern de José Ramón Bauzá va impulsar un pla que consisteix en la possibilitat que, per primer cop, els pares dels alumnes decideixin si volen que els seus fills facin l'ensenyament obligatori només en castellà, en català i castellà o només en català. Fins llavors, l'única norma lingüística que hi havia era que el 50% de les classes s'havien de fer en català i els centres que vulguessen, si ho aprovava el consell escolar, podien arribar al 100%.
El president de l'STEI-i, va valorar molt positivament la “maduresa” dels pares a l'hora d'escollir la llengua en què volen que estudiïn els seus fills i va qualificar la proposta del govern popular de “fracàs rotund”


Compañeros de comunidades de habla castellana, trataré de traducirlo mañana, siempre que la noticia sea del ámbito correcto.

No hay comentarios:

Publicar un comentario